Stichting Judoteam Maastricht is in 2002 opgericht om vanuit een degelijke basis topjudo te realiseren met als hoogste doelstelling olympisch goud! Talenten herkennen en begeleiden zodat ze optimaal kunnen presteren.

In 2014 vertegenwoordigde Lisa Müllenberg (uit eigen opleiding binnen Judoteam Maastricht} Nederland op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing en won goud. In 2013 werd ze Europees Jeugd Olympisch Kampioen (EYOF), zilver op het EK, de Nederlandse titel en brons op het Wereld Kampioenschap. 

Het begint bij de basis. Al vanaf vier jarige leeftijd kunnen kinderen bij ons terecht voor elementair judo op een verantwoorde manier. De eerste jaren leren de kinderen de basis van het judo. De nadruk ligt vooral bij techniek en de toepasbaarheid daarvan. De kinderen doen, als ze dat willen, mee aan wedstrijden, afgestemd op hun niveau. Het plezier staat daarbij altijd voorop. Vanaf hun tiende wordt er meer individueel gekeken naar de ontwikkeling van de talenten. Hier wordt naast het judo, ook gekeken naar de algemene ontwikkeling. Ondersteuning en advies op het gebied van onderwijs, voeding, financiën, media en faciliteiten buiten het judo. Ook medische begeleiding door sportarts en sportfysiotherapeut. Afhankelijk van de judoka en de ambitie wordt er ook een maatwerk fysiek/mentaal programma gemaakt. Judoteam Maastricht werkt in deze fase met de beste professionals op het vakgebied.

Bij Judoteam Maastricht gaat het om de sporters! Van de sporters verwachten we dat zij hun bijdrage leveren aan het team en de ontwikkeling van de club. Er is bewust gekozen voor Judoteam Maastricht (together everyone achieves more / samen bereiken we meer). 

Klik op de + om de onderwerpen te openen

De DoJo

De DoJo

De Dojo, een oefenplaats voor budosporten. Er is lang en goed nagedacht over de naam van onze dojo. De meest exotische en spannende namen werden verzonnen. Goed onderbouwd of gewoon leuk. Dat er een verwijzing of vernoeming naar onze medeoprichter Jo Wijntjens moest komen was al snel helder. Al jaren hadden we het over een eigen Dojo. Nu staat hij er De DoJo! Met een extra hoofdletter J van Jo.

De DoJo is de thuishaven van Judoteam Maastricht

Bijna dagelijks wordt deze prachtige sport beoefend in de DoJo. Voor alle leeftijdsgroepen.

-Kleuters die lekker wil stoeien en rollen.
-Als lichamelijke opvoeding voor iedereen.
-topsporters
-Recreanten die gewoon lekker een uurtje willen sporten op een leuke manier.
-Mensen met een beperking G-judo
-Studenten

Jo Wijntjens

Jo werd geboren op 8 april 1936 te Maastricht en overleed op 12 juli 1999. Jo betekende veel voor onze club. Hij was medeoprichter, trainer en stond bekend als Opa Jo.

Jo is bijna 40 jaar judoleraar geweest. Een directe eerlijke man. Jo kon de dingen luid en duidelijk brengen. Jo had het wel eens over de farizeeërs, die ook in Judoland rondlopen. Zijn directheid was niet altijd in zijn voordeel. Maar je wist wel hoe en wat. Hij was in elk geval geen meeprater. Jo sprak over Pipo's en Mina's. Jo z'n enthousiasme als een Judoka won was soms iets te uitbundig en z'n troostende woorden als iemand een wedstrijd verloor: "Mooste een knepke jong". In gedachten is Jo bij ons. Er komen telkens nieuwe jonge leden bij. Zij hebben Jo niet gekend. De naamsverwijzings is een eerbetoon naar onze sensei Jo wijntjens zodat deze nooit vergeten wordt.

Judo

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka's beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport. Veel judoka's zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen.