Als nieuw lid mag je een gratis proefles volgen. Judo kun je doen vanaf 4 jaar.

Vooraf aanmelden hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen. Ook een proefles hoef je niet af te spreken. Kijk op het lesrooster in welke groep je thuis hoort.

Kleding

Voor de proefles hebben we een beperkt aantal “proefjudopakjes” draag een T-shirt of sweater met een lange joggingbroek zonder metalen delen (rits).
Als je besluit lid te worden, ontvang je bij je lidmaatschap als basisschool leerling een gratis judopak.

Let op, het dragen van sieraden is om veiligheidsredenen verboden. Pas ook op voor elastiekjes met metalen clip en haarspelden. Bij judo worden koprollen en oefeningen met onderling contact gedaan.
Naast de mat dragen we slippers.

Erkend en aangesloten bij Judo Bond Nederland

De Judo Bond Nederland is de enige door het NOC-NSF erkende organisatie voor Judo. Door judo te beoefenen bij een JBN aangesloten vereniging ben je gegarandeerd dat de leraar een door het ministerie erkende diploma heeft en een degelijke drie jarige opleiding en screening heeft gehad om les te geven aan kinderen en volwassenen. Een zwarte band alleen is niet voldoende. Bovendien zijn de judoka’s vanuit de JBN verzekerd tijdens de lessen en toernooien. Als judoka kun je bij een JBN judovereniging ook deelnemen aan officiële wedstrijden en worden de behaalde graduaties (banden) geregistreerd.